SALADE 2.0

Salades maken mot je leren. De garden salad bestaande uit sla, tomaat en komkommer met daarover heen een dressing van olie, azijn, zout en peper geeft het eten van salades een slechte naam. Ik vind vrijwel alles lekker maar van zo’n karige salade word zelfs ik niet echt blij.
Een goede salade heeft een juiste balans tussen warm en koud en tegelijkertijd een goed evenwicht tussen zuur en zoet. Het moet zo zijn dat je bij elke hap weer verbaasd je wenkbrauwen omhoog trekt en eigenlijk niet gelooft dat je daadwerkelijk een salade aan het eten bent.
Elk weekend kom er wel weer een grote bak salade op de tafel te staan. Op het eerste gezicht lijkt dit een salade voor minimaal 10 personen maar uiteindelijk blijkt dat we deze makkelijk met z’n drieën op eten. Er zit iedere week weer een ander mistery ingredient in de salade verwerkt. De ene keer is het een match made in heaven en de andere keer is het een desastreuze keus. Maar he, zolang gij nie probeert komt gij er ook niet achter. Laten we stoppen op dit filosofische hoogtepunt en bekijken wat ik zoal in mijn salades mik.

1

Wat heb je nodig?
– Sla naar keuze. De echte die hards kunnen gaan voor boerenkool. Ik vind het persoonlijk erg lekker maar ik word regelmatig raar aangekeken als ik rauwe boerenkool zit te eten.
– Cherry tomaatjes
– Komkommer
– Punt paprika
– Avocado
– Kikkererwten
– Champignons
– Mandarijn
– Blauwe bessen
– Broccoli
– Bloemkool
– Zoete aardappel

Dressing:
– 2 eetlepels Tahin
– Sap van 1 limoen
– Half teentje knoflook
– 1 eetlepel gedroogde peterselie
– Zout en peper naar smaak

Foto's met ster13

Foto's met ster15Foto's met ster16Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli, bloemkool en zoete aardappel in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Strooi er een eetlepel Ras el Hanout kruiden over heen en stop het voor circa 20 minuten in de oven. Snij vervolgens alle groente in je favoriete formaat. Bak de champignons in 4 minuten gaar. Doe vervolgens alles in je grootste salade kom. Of gebruik een ovenschaal net als ik, aangezien de saladekommen te klein zijn voor de hoeveelheid honger die ik heb. Voor het maken van de dressing doe je alle ingrediënten in de blender en blend je dit tot een glad geheel. Gooi de dressing over je salade. Als je nog wat dressing overhoudt kun je hier ook nog geroosterde broodjes in dippen. Very tastyyy 😀

Zie dit een recept als bron van inspiratie om lekker gek te doen als je de volgende keer een salade maakt. Gooi dingen in de saladekom waarvan je nooit had gedacht dat je het ooit zal doen. Wie weet ontdek je nieuwe smaaksensaties of kom je er achter hoe het in ieder geval niet moet. Laat je creatieve geest de vrije loop 😀

  3 comments for “SALADE 2.0

 1. Wilma
  januari 30, 2016 at 11:54

  Lijkt me weer heerlijk om te proberen.

 2. Crista
  januari 31, 2016 at 14:48

  Ik heb de laatste tijd best vaak een snelle salade mee naar de UB met Kidneybonen, maiskorrels, tomaat, wortel, koh thai green curry paste, ras al hanout, appel en dan haal ik op de markt nog graag een lekker rijpe avocado en een bakje salademix
  En gister en vandaag had ik mango met cherrytomaatjes, wortel en van die gemengde sla. Vandaag had ik er ook nog geblenderede aardappels (eerst gepoft) met edelgist en norivel bij, maar dat was misschien een iets minder awesome idee. :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *