PIZZA VOOR KEUKENRAMPEN

Dit kan iedereen. Dit kan niet fout gaan. Zelfs de grootste ramp in de keuken kan dit maken. Het enige wat de moeilijksgraad een paar levels omhoog krikt, is dat je de pizza in de oven moet bakken. Als gevolg van mijn moeilijk slechte multi-tasks skills was zelfs dit mij niet gelukt. Ik denk dat er iets mis is gegaan tijdens m’n ontwikkeling en de multi-taks skills niet de mogelijkheid hebben gekregen om zich ook maar enigszins te ontwikkelen. Of misschien moet ik er nog achter komen dat ik eigenlijk een jongen ben, then it makes perfectly sense.

Als ik iets aan het doen ben waar enige concentratie voor nodig is, ben ik er niet meer. Je kan niet meer tegen me praten, ik hoor niets meer en ben in totale focus. Als je wel tegen me gaat praten ontstaat er paniek in m’n brein omdat ie geen idee heeft hoe die dit moet handelen. Ik denk dat er een draadje mist waardoor de ene actie niet kan plaatsvinden naast de andere actie. En als ik aan het koken ben heeft dit desastreuze gevolgen: Ik laat kookplaten aan staan, zet pannen op het vuur zonder daar iets in te doen, laat ovenhandschoenen volledig verschroeien, leg m’n sjaal op een warme kookplaat (ja inderdaad, heel dom) en laat m’n pizza, waar ik pretty much naast sta, burnen.
Ja jongens, voor degene die dachten dat ik een ster in de keuken was. Helaas, het is een illusie. Ik heb m’n goeie momentjes, though. De tweede pizza is dan ook wel gelukt en de derde ook. Oefening baart (soms) kunst.

2

Wat hebben we nodig?
– Oriëntaals brood
– 2 Teentjes knoflook
– 1 Sjalotje
– 1 blikje gepelde tomaten
– 1 Paprika
– 1 bakje cherrytomaten
– Half bakje champignons
– Halve prei
– Nog wat broccoli dat achterin je koelkast lag weg te rotten
– Blikje kikkererwten

Bak de knoflook en sjalot aan en voeg vervolgens het blikje gepelde tomaten toe. Laat dit 10 à 15 minuten sudderen. Snij ondertussen alle groenten in dunnen plakjes. Wanneer de saus klaar is kan het beleggen beginnen. Begin met een royale laag saus.
Foto's met ster10Voeg vervolgens alle toppings toe. Je kan er pretty much alles op gooien wat je lekker vindt.
Foto's met ster11

Foto's met ster12

Wanneer je er alles op hebt gedaan wat je lekker vindt, kan de pizza de oven in. Op 200 graden voor ongeveer 10 minuten. Ik zette hem de laatste 2 minuten nog even op grilstand zodat de groentes wat gaarder werden. Hier ging het overigens mis dus blijf de aandacht erbij houden en laat je door niets en niemand afleiden.
1
Je kunt het geheel nog lekkerder maken door het te toppen met wat guacamole! Seriously, how good does this looks!

3

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *