EEN KOMMETJE PLAKKERIG GOUD

 

 

4

Oh jongens wat is dit lekker. Bakken vol kan ik er van weg eten. Het is zoet, zuur, warm en die structuur… Nu moet ik zeggen dat ik wel een lichte obsessie heb met al het voedsel dat een plakkerige romige structuur heeft, maar toch.

Dit ontbijtje geeft je het nodige comfort op een koude, natte en donkere herfstdag. Dus, wat hebben we nodig voor dit kommetje plakkerig goud?

– 75 gram havervlokken
– Een halve zoete aardappel (ongeveer 225 gram)
– 75 gram dadels (6 stuks)
– 1,5 theelepel koek- en speculaaskruiden
– 1 halve limoen

Snij de zoete aardappel in plakjes van ongeveer een halve centimeter, leg deze op wat bakpapier en bak ze voor ongeveer 20 minuten op 220 graden in de oven. Wanneer de eerste 10 minuten zijn verstreken, doe je de havervlokken in een pan met een dubbele hoeveelheid water. Breng dit aan de kook en laat het vervolgens 10 minuten pruttelen. Wanneer de zoete aardappelschijfjes zacht zijn geworden haal je ze uit de oven en snij je ze in kleine stukjes. Gooi deze vervolgens bij de havervlokken in. Ontpit de dadels en snij ook deze in kleinere stukjes en gooi ze bij het prutje in. Laat het nog even 2 à 3 minuten pruttelen en roer het goed door. Voeg als laatste de speculaaskruiden en het sap van een halve limoen toe, en tadaaaaaaaaaaa, you just made yourself a bowl of gold.

2

Vervolgens is het de bedoeling dat je op een comfortabele plek gaat zitten met niks anders dan dit kommetje plakkerig goud. Ruik het, proef het, eet het en geniet optimaal. Laat je ten slotte overdonderen door een roes van geluk. Wat is het leven toch goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *