I FEEL LIKE THE CHOCOLATE CAKE KID FROM MATHILDE – TAART

Als ik deze taart begin te eten ben ik vanaf het moment dat de taart mijn tong raakt niet meer te stoppen. Ik verander al snel in die jongen van de film Mathilda en wil het liefst met beide handen de hele taart aan kant maken. Gelukkig heeft m’n ratio de overmacht en kan ik dit impulsgedrag tegenhouden. Ik weet tevens dondersgoed dat ik na twee stukken moeilijk misselijk ben en ik het nooit zal redden om dat bord, net als dat ventje, schoon te likken zonder in een coma te belanden.

Afbeeldingsresultaat voor chocolate cake boy from matilda

Afijn, wat ik met dit verhaal duidelijk probeer te maken is dat ik deze taart verdomd lekker vind. Moeders vindt hem ook lekker dus dat zijn al twee goeie reviews. Hopelijk maken deze reviews je een beetje nieuwsgierig en haal ik je hiermee over om deze taart ofwel op een van de kerstdagen te maken ofwel met je verjaardag ofwel met Pasen ofwel gewoon omdat je zin in chocoladetaart hebt.

2

Wat heb je nodig?
Cake:
– 1 kilo zoete aardappelen
– 200 gram havermout
– 20 dadels
– 100 gram walnoten
– 100 gram amandelen
– 12 eetlepels cacao

– 400 gram frambozen

Chocolademousse:
– 2 1/2 avocado’s
– 12 dadels
– 4 eetlepels cacao

fotos-met-ster7

Wat moet je doen?
Doe de zoete aardappelen in z’n geheel in een voorverwarmde oven (180 graden, hetelucht) voor 45 minuten. Na de 45 minuten zijn ze als het goed is helemaal zacht en kun je de schil makkelijk verwijderen.
Gedurende de tijd dat de zoete aardappelen in de oven zitten doe je de havermout, de walnoten, de amandelen en de cacao in een keukenmachine. Blend het tot het geheel fijn van structuur is, zoals meel. Als de zoete aardappelen klaar zijn, haal de schil er af en stop ze samen met de ontpitte dadels in de blender. Blend dit tot een gladde smurrie.
Voeg vervolgens de gladde smurrie aan de andere mix toe. Dit kun je makkelijk met een staafmixer tot een mooi beslag mengen. Dit beslag smaakt al lekker dus probeer je een beetje in te houden ja.
Vet de taartvorm in of bedekt de bodem met bakpapier. Schep het beslag in de taartvorm en bak deze voor 60 minuten in de oven.

Als de taart in de oven zit kun je de chocolademousse gaan maken. Dit is vrij simpel. Doe de avocado, de ontpitte dadels en de cacao in een keukenmachine en blend totdat het een gladde donker bruine mousse is. Dit is nog lekkerder dan het taartbeslag dus houdt je een beetje in ja.

Als de taart klaar is, is het belangrijk dat hij eerst afkoelt voordat je erin kan gaan snijden. Wanneer de taart is afgekoeld snij hem dan horizontaal door de midden zodat je twee plakken hebt. Bestrijk de gesneden kant van beide plakken met geprakte frambozen. Dit trekt lekker in de taart. Besmeer de onderste plak vervolgens met een laag chocolademousse. Leg daarboven op de rest van de frambozen die niet geprakt is. Leg hierboven op de andere plak. Dus even voor de duidelijkheid, het eindresultaat is als volgt: Taartplak nummer 1, geprakte frambozen laag, een laag chocolademousse, een laag frambozen, taartplak nummer 2 waarvan de gesneden kant ook is besmeert met geprakt frambozen en als laatste nog een laag chocolademousse. Je kunt het nog aftoppen met wat frambozen en bosbessen.
KLAAR IS KEES.
Nu kan je net als dat ventje van de film de taart weg murderen. Ik wens u veel plezier en genot toe.

groetjesssss.

 

  9 comments for “I FEEL LIKE THE CHOCOLATE CAKE KID FROM MATHILDE – TAART

 1. Danielle
  december 23, 2016 at 21:40

  Oh My Gawd! Dit wil ik morgen maken en meenemen naar mijn schoonouders. Kun je hier ook van die goedkopere supermarktdadels voor gebruiken ipv medjool dadels? #studentenleef

  Fijne feestdagen!

 2. Demi
  december 23, 2016 at 22:52

  Wauuuuw, ziet er super goed uit! Misschien dat ik deze taart ook nog even snel voor kerst ga maken 😉
  Heb je bevroren blauwe bessen en frambozen gebruikt of verse?

  Alvast fijne kerstdagen!

 3. Amber
  december 30, 2016 at 17:31

  Wat als je geen keuken machiene hebt? Kan het dan ook in een blender ?
  Help help help wil dit recept zo graag uitproberen 🙂

 4. Vera
  februari 11, 2017 at 13:22

  Ik heb het gemaakt, zo meteen proeven!! Die taart voelt wel wat zwaar aan, klopt dat? Of heb ik wat fout gedaan?
  Ben benieuwd! Bij de mouwen heb ik nog wat ahornsiroop toegevoegd, zoetekauw

 5. maaike
  juni 27, 2018 at 21:13

  heee nina ik vier volgende week mijn verjaardag en ik dacht aan je twee AWESoME taarten te maken: deze en die met sojayoghurt/fruit enzo. denk je dat dat allebei geschikt is voor mijn totaal niet-vega familie? of kan ik beter een ‘normale’ chocolade taart maken haha (ik ben een beetje bang dat die zoete aardappel en dadels het te eng maken voor ze) xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *