WAT EEN VEGAN EET – POTLUCK EDITION-

4

Een van m’n huisgenoten kwam met het genius idee om een vegan potluck te organiseren. En nee, ik woon niet met allemaal vegans in een huis. I’m the only one. Dat goeie idee werd vorige week realiteit en OH BOY it was so tasty. De avondmaaltijden die door de weeks bij ons gekookt worden, overstijgen al snel de categorie ‘gewoon wat een studentje ’s avonds eet’. Dit komt vooral doordat een aantal van ons toch wel eckte kookfanaten zijn en altijd in zijn voor iets nieuws. De gerechten die we voor de vegan potluck hadden gemaakt waren echter voor ons ook next level, high class, haute cuisine etc. Deze culinaire hoogstandjes heb ik vastgelegd. Dit is terug te zien in de video van vandaag.

 

  2 comments for “WAT EEN VEGAN EET – POTLUCK EDITION-

 1. Eva
  mei 27, 2016 at 21:13

  Yummmyy!! Heb je toevallig het recept van het toetje dat in die grote schaal zit? Met rode vruchten ofzo?

  Je blog is awesome btw♡♥

  • mei 30, 2016 at 08:40

   Hoi Eva!
   Het toetje was een combinatie van verschillende recepten. Ik gebruikte dit recept voor het maken van de cakesponge https://www.youtube.com/watch?v=I2DK7Rot9wk . Deze sneed ik door midden zodat je 2 plakken hebt.
   Het witte is een mix van geweekte cashew noten, soya yogurt, wat suiker en citroensap. Ik gebruikte een hele zak cashewnoten van de Lidl, en anderhalve beker Alpro Soya yogurt, ongeveer 3 eetlepels suiker en de sap van één citroen.
   Het rode is gewoon ontdooide frambozen.
   Opbouwen gaat als volgt: Eerst een cakesponge, daarover heen een laagje frambozendrap, daarover een witte laag, daarover cakesponge, daarover witte laag en daarover nog wat roodfruit. Het is lekker om er ook nog wat granola met kanaal bij te doen voor de crunch 😀
   Als je hem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *