EASY PEASY RECIPE #1 : STIR FRY VEGETABLE NOODLES

epr

Ik ben zeer dankbaar voor de Asians op deze wereld. De Aziatische keuken is veruit m’n favoriet. Alles wat ze maken smaakt lekker, sojasaus maakt alles beter en met lepels eten is ook tien keer makkelijker dan een vork. De lichte frustratie ontstaat bij het eten met stokjes, maar na wat struggles heb je ook dat vrij snel onder de knie. Dus ja, de Aziatische keuken is top en al helemaal als het aankomt op veganistisch eten. Een groot deel van de Aziatische keuken is al plantaardig of makkelijk te veganizen door het vlees of het ei weg te laten. Wanneer ik uit eten ga, ga ik ook negen van de tien keer naar een Aziatisch restaurant omdat je daar veel vegan opties hebt.

In de EASY PEASY RECIPE serie laat ik in korte video’s zien dat het nog steeds mogelijk is om makkelijke, lekkere veganistische maaltijden op tafel te zetten. In het filmpje van vandaag laat ik zien hoe je een lekkere stir fry maakt met noodles. Ik hoop dat jullie wat aan deze serie zullen hebben!

Benodigdheden
– 300 gram noodles. Ik gebruikte Udon noodles. Dit zijn lekkere noodles maar hebben wel een hoog zoutgehalte.
– 3 teentjes knoflook
– 1 theelepel gehakte gember
– 1 1/2 theelepel sambal Oelek
– 200 gram Tempeh
– 1 grote wortel
– 250 gram broccoli
– 1/2 rode paprika
– 1/2 gele paprika
– 1/2 paksoi
– 3 à 4 eetlepels sojasaus. Ligt er een beetje aan hoe zout je het wilt en welke soja-saus je gebruikt. De ene soja-saus is namelijk zouter dan de ander
– 2 eetlepels dadelsstroop. Dit kan je kopen bij de Turske supermarkt. Je kunt ook een andere zoetstof gebruiken, maar ik vind persoonlijk dadelstroop het er beste bij passen
– 3 eetlepels geroosterd sesamzaad
– fijngehakte koriander en bosui naar smaak. Ik hou van veel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *