EEN PAASONTBIJT VAN EEN BLIJE MEID

2

Jongens, als we dan toch Pasen gaan vieren moeten we dit groots aanpakken. Een paasontbijt bestaande uit gekookte eieren, dikke lagen roomboter en plakken kaas kan volgens mij een stuk vrolijker. Niks geen feestelijke sferen, uitbundige smaaksensaties of schreeuwende kleuren.
Een hoge stapel dikke pannenkoeken daarentegen, met een mix van gedroogde en verse vruchten en ondergedompeld in een saus die je het liefst gewoon gelijk weg at, is mijns inziens het betere werk.
Dit ontbijt lacht je toe, laat je grijnzen en zelfs wel een beetje grinniken. Ook je lichaampie zal een vreugde sprongetje maken wanneer hij wordt gevoed door dit feestje.
Bij het eten van deze stapel pannenkoeken is een vrolijk Pasen gegarandeerd, I promise.

3

Wat hebben we nodig voor dit bordje genot?

– 1 kopje volkoren tarwemeel (dit kan ook vervangen worden door havermeel)
– 2 kopjes plantaardige melk. Ik had zelf cashewnotenmelk gebruikt (1 handje gewelde cashewnoten en  2 kopjes water blenden in de blender)
– 2 eetlepels gebroken lijnzaad gemixt met 4 eetlepels water
– 1 theelepel bakpoeder
– 3/4 theelepel baking soda
– 1 handje rozijnen
– 4 bolletjes bakgember
– 1 theelepel kaneel
– Snufje zout
– 1 eetlepel limoen-/citroensap
– Eventueel suiker of een andere zoetstof om het wat zoeter te maken.

Sausie:
– Water
– Tahin
– Gembersiroop
– Kaneel

4

Mix het meel, de plantaardige melk en het lijnzaadmengsel met de garde tot een glad beslag. Voeg hier de bakpoeder, baking soda, kaneel, limoen-/citroensap en het snufje zout aan toe. Mix dit weer goed door elkaar. Wanneer je je pannenkoeken zelf wat zoeter wilt kun je ervoor kiezen om er nog wat suiker of een andere zoetstof aan toe te voegen. Snijd de rozijnen en bolletjes bakgember in dunne reepjes en voeg ook deze aan het beslag toe.
NU is het tijd om te bakken. Vet de pan een beetje in met wat olie en laat deze vervolgens op medium vuur warm worden. Neem een schepje beslag en doe dit in de pan. Uitstrijken van het beslag is niet nodig. Wacht totdat de bovenkant belletjes heeft en niet meer zo nat is (dit kan even duren). Draai het pannenkoekje dan om en bak deze nog enkele minuten op deze kant.
Maak een hoge stapel pannenkoeken en besprenkel ze met je favoriete toppings en sauzen. Voorbeelden: Maple syrup, appelstroop, suikerstroop, dadels, chocolade saus, geraspte appels, ontdooid rood fruit, banana ice cream, nootjes, pindakaas, jam, hummus, avocado, olijfjes, gegrilde groente, soja yoghurt. The sky is the limit.
Ik ging voor een tahin-gember sausie, wat ontdooide frambozen, bananenstukjes en gedroogde cranberry’s. Het sausje maak je als volgt:
Mix 2 eetlepels tahin met ongeveer 5 eetlepels water. Voeg vervolgens zoveel gembersiroop toe als je zelf lekker vindt. Ik hou van de smaak van gember dus ik koos voor veel. Voeg hier ook nog een snufje kaneel aan toe en mix het tot een sausie.

Ik wens iedereen een Vrolijk Pasen, moge de pannenkoeken goed smaken! 😀

5

  5 comments for “EEN PAASONTBIJT VAN EEN BLIJE MEID

  1. Maria
    maart 25, 2016 at 13:31

    Dank je, ze zijn heerlijk ❤️

  2. ellen
    maart 25, 2016 at 17:06

    Ziet er weer overheerlijk uit en je hebt mij weer inspiratie gegeven. Vrolijk Pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *