GET YOUR (VEGAN) PANCAKE FIX

Oké, de trouwe lezers onder ons weten het inmiddels al: ik ben een groot pannenkoeken fanaat. En met groot bedoel ik er zo eentje die een dubbele dualcore pannenkoekenplaat bezit, zodat ze 4 pannenkoeken tegelijk kan bakken want dat is super handig (not). En als deze overbodige apparatuur niet binnen handbereik is, maakt ze der pannenkoeken gewoon in een tosti-ijzer, om zo toch der pancake fix te krijgen. Een behoorlijke grote pannenkoeken fanaat dus.
Die obsessie voor pannenkoeken heeft zich ontwikkeld toen ik nog een kleine opdonder was. Met 6 jaar stond ik al op een krukje in de keuken in een veel te grote beslagkom te roeren,  vlogen er pannenkoeken door de lucht om zo m’n omdraai-skills on fleek te krijgen en stond de keuken regelmatig blauw omdat ik nog niet bij het knopje van de afzuigkap kon.

Ook op vakantie werden de pannenkoeken niet overgeslagen. Op vakantie in Frankrijk werd er regelmatig een crêpje weg gepeuzeld, in het hotel in Turkije had de kok het zwaar omdat er elke ochtend weer een klein mormel voor hem stond met de vraag of hij nóg vijf pannenkoeken voor der wilde maken en zelfs in Thailand was de vegan pancake toch wel hét hoogtepunt van de reis.

Dus ja, ik was altijd al een pannenkoekenmonster en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds niet veranderd.
Op het moment dat ik zag dat er in Amsterdam een nieuwe tent, genaamd MOOK Pancakes, was geopend waar ze, oh jawel, vegan pannenkoeken serveren, werd ik een blije meid. Eindelijk weer naar een echt pannenkoeken restaurant en eindelijk wordt er gehoor gegeven aan de cravings van veganisten die ook gewoon pannenkoeken willen smikkelen.
Afgelopen dinsdag was het moment daar. En ik kan je vertellen, het was fameus. Niks geen dunne verlepte flensjes, nee nee, we hebben het hier over American style pancakes maar dan #healthy én #fullyorganic. Ja ja inderdaad, wat wil je nog meer.

12

M’n vriendinnen en ik kozen voor de Vegalicious pancake met avocado, hummus en dagverse groentes, de Blue Magic pancake met blauwe bessen, kokos en maple syrup, en de Heavy Mama pancake met banaan, dadel, walnoot, kokos en maple syrup. Gelukkig kregen we nog een extra glaasje maple syrup want meer maple syrup is altijd beter. Met onze pannenkoekjes dronken we verse gember- en munttheetjes, maar je kon overigens ook kiezen voor healthy slowjuices of een  glas wijn.
Naast dat je er lekker kan eten, kun je er ook gezellig zitten. Terwijl jij je pannenkoekje naar binnen peuzelt, kun je aanschouwen hoe de master himself één voor één z’n meesterwerken om flipt. Als je dat niet wil zien kun je je blik ook focussen op de mooie plantenwand achterin, die toch wel behoort tot één van m’n #futurehousegoals. En dan heb ik het nog niet eens over de lichtinval gehad. Oh my! Serieus het beste licht om food foto’s te maken.

22

Nu hoor ik jullie denken: “Ja Nina heel leuk en aardig allemaal. Fijn voor je dat je daar bent geweest en ja, ik ga ook zeker eens een kijkje nemen. Maar hoe maak ik nou zelf vegan pannenkoeken die niet uit elkaar vallen als ik ze de lucht in gooi en hoe zorg ik ervoor dat ze niet smaken naar nat karton.” Goeie vraag inderdaad. In m’n allereerste post kon je lezen hoe je Blueberry pancakes maakt. Maar aangezien deze pannenkoeken onderhand wel een beetje achterhaald zijn heb ik voor de ECKTE durfallen onder ons wat nieuws in elkaar geflanst. Besef dat ik de afgelopen week op een soort pancake island ben geweest om zo deze beauties geheel on point te krijgen (Voor degene die niet bekend zijn met de vegan vocabulary: dit betekent dat ik alleen maar pannenkoeken heb gegeten). Het was het echter waard, want ik ben blij met het eindresultaat. Dit zijn niet de soort pannenkoeken die je bij je grootmoeder krijgt, oh nee jongens we hebben het hier over the next level pancakes.  Deze verdienen hun eigen blogpost dus wacht met smart tot volgende week.

33

Nog even kort de lessen van vandaag op een rij:
– Een leven zonder pannenkoeken is geen leven.
– MOOK Pancakes, moet je doen!
– Maple syrup = life.

Moge we nog vele jaren pannenkoeken eten. Amen.

PS: Het is vandaag nationale pannenkoekendag. So you better be making some pancakes today!
PPS: De Aldi verkoopt nu maple syrup. Ondanks dat het puur goud is, is deze hier toch een stukkie goedkoper dan bij die fancy bio-supermarkt op de hoek. Dus dit is je kans. LET OP: When you start, you can’t go back.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *