BETER JE LEVEN

1

Ik ben er van overtuigd dat dit recept levens doet verbeteren. Hier heb ik twee legitieme redenen voor. Nummer 1 is dat wanneer je deze ontbijtgranola eet, je al om 8 uur ’s ochtend begint met het halen van je dagelijkse groente target. Dit kunnen wij Nederlanders goed gebruiken aangezien minder dan 10% van de bevolking deze norm haalt. Dus ja, je kunt inderdaad stellen dat dit recept bijdraagt aan het verbeteren van levens.

Reden nummer 2 is dat door dit recept rijstwafels eindelijk een doel in het leven krijgen. Want come on, ook jij heb je vast wel eens afgevraagd wie er op het idee is gekomen om deze droge dingen te produceren. Niemand wordt echt vrolijk van een pak droge rijstwafels. Die dingen eet je alleen als je je verveeld, als je echt niets anders in huis hebt, als je, terwijl je bedenkt wat je gaat eten, even iets te snacken nodig hebt, als je onderweg bent of als je de mogelijkheid hebt om er een 1 centimeter dikke laag appelstroop op te smeren. Al die andere keren dat je rijstwafels eet gebeurd dit waarschijnlijk onder druk, is het een vorm van sociaal wenselijk gedrag of ben je ffkes helemaal de kluts kwijt. Door dit recept krijgen de rijstwafels een goeie plaats in het leven. Iets waar ik toch wel m’n leven lang naar op zoek was. Ik kan je vertellen dat deze ontdekking zorgde voor een gevoel van opluchting, tevredenheid en ook wel euforie. Let’s go to the recipe.

3

Wat heb je nodig:
– 1 cup havervlokken
– 2 cups verpulverde rijstwafels –> circa 5 rijstwafels
– 4 handjes gemengde noten
– 4 eetlepels sesamzaad
– 1 – 2 cups geraspte wortel. Ligt er een beetje aan hoe hardcore jij bent.
– 3 eetlepels stroop. Dit kan zijn appelstroop, dadelstroop, agavestroop, ahornsiroop, pannekoekenstroop etc
– 3 eetlepels water
– 1 eetlepel koek en speculaas kruiden
– 3 handjes rozijnen

Doe de havervlokken, rijstwafels, gemengde noten, sesamzaad, geraspte wortel en koek & speculaas kruiden in een kom. Meng dit door elkaar. Doe de 3 eetlepels stroop en de 3 eetlepels water in een pannetje. Zet het op laag vuur en mix de stroop en water. Wanneer het goed gemixt is voeg je de stroop bij de rest. Zorg dat de stroop goed evenredig is verdeelt. Gooi alles op een bakplaat en stop die voor circa 20 minuten in de oven op 180 graden. Roer het geheel soms even door elkaar. Haalt het er na 20 uit en laat het afkoelen. Voeg de rozijnen er door en eet het.

4

 

  6 comments for “BETER JE LEVEN

 1. februari 19, 2016 at 16:16

  Ik ontdekte je blog nog maar net maar ik vind je posts zo leuk om te lezen! “Ligt er een beetje aan hoe hardcore jij bent”, prachtig πŸ˜‰ Ziet er een leuk receptje uit, geniaal om rijstwafels te gebruiken in je granola!

 2. februari 20, 2016 at 10:53

  Hahahahaha ik heb hier zo lang om moeten lachen. Rijstwafels zijn wel lekker, maar inderdaad alleen onder de omstandigheden die je noemde: als je het kan bedekken met een dikke laag beleg (het liefst pindakaas of chocopasta), als er Γ©cht niet anders is of als je je zo erg verveelt dat je maar wat gaat eten.
  Dit recept klinkt wel echt heerlijk, ondanks dat er zoveel rijstwafels inzitten. Ik ga het een keer proberen!

  • februari 21, 2016 at 08:43

   Hahahah, leuk om te lezen dat je het herkent. De rijstwafels geven een extra crunchfactor. Extra crunch is altijd goed ^^

 3. maart 16, 2016 at 21:33

  Hahaha dat stukje over rijstwafels! Ik eet echt bijna eeeelke dag rijstwafels, maar alleen op stage. En dan inderdaad met een dikke laag van iets, meestal pindakaas. Thuis heb ik ze nooit, want ze zijn ook wel een beetje saai. Al vind ik ze met pindakaas wel echt heel lekker trouwens.
  Echt tof dat dit een granolarecept is met rijstwafels! Super benieuwd ben ik ernaar πŸ™‚ klinkt lekker dit!
  Liefs

  • maart 17, 2016 at 16:01

   Hahah, ik moet zeggen dat ik nu de rijstwafels eigenlijk een beetje aan het herontdekken ben. Je kunt ze ook super lekker verkruimelen en door je Soja-Yogurt doen met nog wat roodfruit. Wel snel eten anders wordt het een taaie bedoening.
   Wat een leuke blog heb je trouwens! Kende ik nog niet πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *