ELF JAAR EN OP EEN MISSIE

Wentelteefjes… Ik weet het nog als de dag van gister toen deze dingen in m’n leven geïntroduceerd werden. Pannenkoeken kende ik al, kende ik erg goed zelfs. Op m’n zevende stond ik al stapels pannenkoeken te bakken die ik vervolgens met liters stroop op at. Wentelteefjes was echter een ander verhaal. Tot mijn elfde wist ik niet van hun bestaan af, tot mijn moeder ineens uit het niets wentelteefjes ging bakken alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Na mijn eerste hap van m’n moeders wentelteefjes volgde een gevoel van verontwaardiging. “Serieus, mam waarom kom je hier nu pas mee. Ik ben al 11 jaar op deze aarde en nu pas kom je aan kakken met dit lekkere gerecht”. Ik werd overrompelt door onbeantwoorde vragen: “Waarom liet ze me al die jaren in onwetendheid? Waarom hebben we de pannenkoeken niet afgewisseld met de wentelteefjes? En waarom worden wentelteefjes nooit genoemd als lievelingseten in al die vriendenboekjes die ik heb versleten?
Jullie kunnen begrijpen dat dit een onstabiele periode van me leven was. Het duurde even voordat ik weer met beide benen op de grond stond en wist wat ik hier op aarde deed. Alle vriendjes en vriendinnetjes die bij me kwamen eten werden vanaf nu gedwongen om wentelteefjes te eten. Zij gingen hun vriendjes en vriendinnetjes weer dwingen om wentelteefjes te eten en uiteindelijk zouden de wentelteefjes een plaats krijgen in de vriendenboekjes naast de pannenkoeken, poffertje, lasagne en patat.
Het veganisme heeft me deze missie niet doen opgeven. Vandaag vertel ik jullie hoe je nog steeds op een plantaardige manier wentelteefjes kunt bakken 😀

3

Het is totaal niet moeilijk, heel makkelijk zelfs. Dit is een basic recept die je helemaal naar je eigen hand kan zetten.

 • 200 ml plantaardige melk
 • 1 banaan
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • 1 theelepel kaneel
 • Brood (Mijn voorkeur gaat uit naar volkorenbrood)

Zelf vind ik het lekker om er ook nog een eetlepel kardemom, gemberpoeder en nog wat limoensap bij in te mikken. Je kan er ook voor kiezen om er wat vanille extract aan toe te voegen maar dan niet als je er ook kardemom en gemberpoeder bij doet. Als je zoetere wentelteefjes wilt kun je er nog 1 à 2 dadels bij voegen.
Blend al deze ingrediënten tot een glad geheel. Doop je brood erin zodat hij aan beide kanten goed nat is en bak ze in een koekenpan voor ongeveer 5-7 minuten.

2

  9 comments for “ELF JAAR EN OP EEN MISSIE

 1. Angelique
  februari 14, 2016 at 10:13

  Vanmorgen gemaakt, heerlijk, ons zoontje van bijna 21 maanden oud heeft zijn buikje rond gegeten en ook mijn (omni) man vond ze geweldig!

 2. februari 14, 2016 at 10:53

  Aahhh wentelfeefjes! De eerste keer dat ik ze at was ik ook totaal overdonderd. Wat ontzettend lekker! Sinds ik vegan ben, heb ik nog geen recept gevonden wat de moeite waard leek om te proberen. Totdat ik die van jou net las natuurlijk. Het water loopt me al in de mond!

 3. februari 14, 2016 at 17:37

  Speltbrood o.i.d.met kokosvet besmeren laagje honing erover en kaneel strooien,
  Echt super lekkere wentelteefjes die je overal mee naar toe kunt nemen.
  Kinderen hoor je niet meer met zo.n boterham in hun hand.

 4. `Pauline
  februari 14, 2016 at 22:24

  Whahah ik vind je wentelteefjes-missie-verhaal prachtig beschreven. Genieten. Klinkt zeer goed & ga het ook maar snel eens proberen!! Wij aten het vroeger altijd met bruine suiker en kaneel hmmmm 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *