WENTELTEEFJES, SANDWICHES & BURGERS

TUMBNAIL WIEIAD

Ik krijg regelmatig de vraag: “Ja maar Nina, wat mis je nou echt nu je veganistisch eet?” Ik moet deze mensen altijd maar weer teleurstellen met hetzelfde antwoord: “Ik weet dat je me waarschijnlijk niet zal geloven en je denkt vast dat ik me gewoon probeer sterk te houden, maar ik mis serieus helemaal niets”. En dat komt niet doordat ik in eerste instantie al niet hield van dierlijke producten. Oh nooo, in tegendeel ik was er gek op. Ik was dol op m’n kommen met Griekse yoghurt, de bergen pannenkoeken met kaas en spek, de torens tosti’s en de borden vol lasagne, spaghetti of macaroni met belachelijk veel kaas.
Maar hoe komt het dan dat ik deze dingen toch niet mis? Nou eigenlijk gewoon doordat ik zoooveeeeeeel andere lekkere dingen ervoor in de plaats kan eten. Bijna alles wat je nu eet is wel op een veganistische manier te maken; pannenkoeken, broodjes hamburgers, tosti’s, ijs, pizza’s, yoghurt, stamppot of je favoriete pasta recept! Nu hoor ik je denken; “Jaaa pffff rot op, dat is toch niet hetzelfde’. Het is inderdaad wat anders maar het is zeker niet minder lekker.¬†Daarbij komt dat je smaakt verandert naarmate je meer plantaardig en minder bewerkte producten gaat eten. Serieus, geen grapje dit. Ja, ik ben me ervan bewust dat dit klinkt als de grootste bullshit en m’n vroegere-vleesetende-zelf had me ook geheel uitgelachen als ze me dit hoorde zeggen. Maar nu uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het echt zo is. Na een tijdje ga je de smaak van planten zoveel meer waarderen. M’n moeder dacht serieus dat ik een beetje door draaide wanneer ik weer eens overdreven aan het genieten was van m’n bord vol groente en fruit. Ik snap best als jullie het niet geloven, want ik had het zelf ook niet gelooft.

OKE, laten we ter zake komen. Ik heb weer een filmpje in elkaar geflansd waarin ik laat zien wat ik, als vegan, zoal eet. Met deze filmpjes hoop ik jullie te laten zien dat the sky the limit is wanneer het aankomt op vegan eten. Dus aanschouw in deze video hoe een ex-hamburger fanaat nu veggieburgers bouwt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *