“HOE VIEZER HET ERUIT ZIET, HOE BETER HET SMAAKT”

Oké, ik snap het als jullie de foto’s zien en denken “Nah Nina, leuk dat je zo je best doet maar deze sla ik liever even over”. Ik begrijp het helemaal. Het speeksel loopt mij ook niet in de mond als ik naar de foto’s kijk. M’n maag gaat er niet van knorren en het enthousiasme ontbreekt volledig. Ik heb nog een aantal wanhopige pogingen gedaan om het er wel uit te laten zien als een culinair hoogstandje. “Misschien als ik het als een mugcake op een gebakschoteltje leg en er wat kokos erover heen gooi, ziet het er wel lekker uit?” Nee Nina, gewoon niet. Accepteer het.

3
Jullie kunnen begrijpen dat ik nu enige druk voel om een goed betoog te schrijven over de smaak van dit toch wel elegante bakje kots. Ja, ik zei zojuist wat we allemaal dachten, het ziet er gewoon uit als een bakje kots. Niets meer en niets minder.
Toch kun je het daarmee niet vergelijken wanneer het aankomt op de smaak. De smaak van dit bakje is een stuk verfijnder en daarnaast een stuk aangenamer. Het samen komen van de romigheid van de sojamelk, het indiaanse tintje door de gember en kardemom, de frisheid van de appel en limoen en het licht zoete van de wortel is een heus feestje in je mond. Oh, en vergeet de knapperigheid niet van het walnootje dat je af en toe proeft. Ja hoor, het is een ware knaller en óh zo makkelijk.

1Wat hebben we nodig? (2 personen)
– 1 grote geraspte wortel
– 2 geraspte appels
– 120 gram muesli of havervlokken of speltvlokken of tarwevlokken of boekweitvlokken of quinoavlokken of nog meer vlokken.
– 1 handje walnoten
– 1 handje rozijnen
– Sap van een halve limoen
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kardemompoeder
– 150 ml water
– 150 ml sojamelk of amandelmelk of rijstmelk of havermelk of kokosmelk of hennepmelk. The sky is the limit!

Doe de wortel, muesli, rozijnen, gember, kardamom, water en melk in een pannetje. Breng het aan de kook en blijf het voor vijf minuten goed doorroeren. Zet na 5 minuten het vuur uit en voeg de appel, limoensap en walnoten toe. Roer het geheel nog even goed door en schep het vervolgen in een kom, op een bord, in een glas of eet uit de pan. Je kunt het geheel ook in de koelkast zetten en op een later moment op eten. Ik vind hem dan NOG lekkerder. How is it even possible hey?

Oké, dus de wijze les van vandaag is: beoordeel een boek niet op zijn kaft want je weet maar nooit wat voor verassingen het voor je in petto heeft! Daarnaast geldt de regel: Hoe viezer het eruit ziet, hoe beter het smaakt.

2

  7 comments for ““HOE VIEZER HET ERUIT ZIET, HOE BETER HET SMAAKT”

 1. februari 2, 2016 at 22:40

  Niceee! Ga ik snel eens uitproberen. DANK

 2. Gerry
  februari 5, 2016 at 17:21

  Ken het verschijnsel “hoe viezer het er uit ziet, hoe beter het smaakt”. Ook al ben ik pas beginnend veganist: het klopt. Dit ga ik zeker proberen!

 3. Juliette
  april 21, 2016 at 08:47

  yassss overal prutjes!

 4. mei 27, 2017 at 00:32

  Hahaa exactly! 😀 Dat was ook precies de conclusie waar ik met m’n smoothie bowl artikel op kwam 😉 Hoe lelijker, hoe gezonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *