BLIJE MEID

Je ziet me regelmatig met een grote grijns naar me eten kijken, ik zit vaak met een tevreden smoeltje te genieten van m’n eigen creaties of ik barst verbaasd in lachen uit als het eten weer belachelijk goed smaakt. Ja het klopt, vegan eten maakt me rete-blij. Tijdens het eten zelf, geeft het me gevoelens van euforie die we waarschijnlijk allemaal voelen wanneer we een culinair hoogstandje naar binnen werken. Maar ook op lange termijn zorgt het vegan eten ervoor dat ik een blije meid ben.
1

Het eten van planten laat me super goed voelen. Naast dat ik er veel energie van krijg, sportiever door ben en daardoor fitter ben, heeft het ook een positief effect op m’n mentale gezondheid. Ik ben er heilig van overtuigt dat wat je eet niet alleen invloed heeft op je lichamelijke status, maar ook zeker op de gezondheidsstatus van je geest. Door dingen te eten die vol zitten met vitaminen, mineralen en antioxidanten worden je lichaam en geest beiden blij. Aangezien Dr. Greger veel beter kan uitleggen waarom dit het geval is, verwijs ik jullie naar hier, hier en hier.

Plantaardig eten heeft me nog een lesje geleerd. Het heeft me doen realiseren dat m’n lichaam duidelijk laat weten wanneer er iets niet helemaal oké mee is, en dat ik hier zelf vaak wat aan kan doen om dit weer oké te krijgen. Voorheen als ik erg moe was, in de put zat of weer onder de eczeem kwam te zitten dacht ik dat mij dat gewoon overkwam, ik hier een slachtoffer van was en hier zelf weinig aan kon doen. Toen ik plantaardig ging eten realiseerde ik me dat deze dingen niet zomaar uit de lucht kwamen vallen en vaak verergerden als gevolg van bepaalde gedragingen: Het eten van crappy voedsel, 3 glazen water per dag drinken, denken dat ik kan leven met 5 uur slaap of lijden onder te veel stress. Doordat ik naar de seintjes van me lichaam ben gaan luisteren, werd ik als het ware gedwongen om de goeie dingen te doen en de goeie keuzes te maken. En door de goeie keuzes te maken werd ik een steady blije meid (Y)

Doordat ik veel energie kreeg, had ik niet meer de behoefte om de hele dag in bed series te kijken. Ik werd minder passief. En aangezien passiviteit een killer was voor de blije meid in me, was dit een hele goede vooruitgang. In plaats van eten en series kijken, ging ik nu eten en actief zijn. En dit actief zijn hield niet in dat ik allerlei bijzondere activiteiten deed; ik hield mezelf gewoon bezig. Lange wandelingen met de hond, boodschappen doen op de markt, uitgebreid voor paps en mams koken, de omgeving ontdekken op de fiets of (vegan) boeken lezen. Door m’n dagen actiever in te plannen kreeg ik een voldaan gevoel aan het eind van de dag. En een voldaan gevoel maakte me een blije meid (Y)

Wat me ook een blije meid maakt, is dat ik weet dat ik niet meer bijdraag aan de enorme milieubelasting van de vee-industrie en aan het verschrikkelijke dierenleed dat daarmee gepaard gaat. Maar serieus, It feels good to give a fuck! Ik had van te voren echt niet gedacht dat dit zo goed zou voelen. Het voelt alsof ik bakken vol karma-punten spaar, zonder daar enige moeite voor te doen.
2

En jongens, kom op. Wie wordt er nou niet blij als er zo’n bord vol kleurrijk eten voor je staat. Je krijgt toch gewoon al een klein glimlachje op je hoofd als je dat ziet…

Met deze post wil ik vertellen hoe de vegan lifestyle er aan heeft bijgedragen dat ik nu een blije meid ben. Ik zeg hiermee niet dat je alleen een blije meid of blije knul kunt worden wanneer je vegan gaat eten, of dat iedereen die vegan gaat eten instant een blije meid of blije knul zal worden. Ik wil gewoon mijn ervaring delen in de hoop daarmee anderen te helpen 🙂

HAVE A NICE DAY <3

  8 comments for “BLIJE MEID

 1. januari 19, 2016 at 15:28

  Wat leuk om te lezen!

 2. januari 19, 2016 at 17:09

  Wat een leuk en blij stuk! Ik zit ook een stuk beter in mijn vel sinds ik vegan leef. Bijzonder hoe dat zoveel invloed kan hebben!

 3. januari 19, 2016 at 23:03

  Bedankt voor de glimlach! 🙂

 4. januari 20, 2016 at 19:06

  Heel herkenbaar! Ik word alleen al vrolijk van alle groenten en fruit in mijn koelkast ✌️ leuk geschreven ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *