SANDWICH PRETJES

Er wordt vaak gedacht dat vegans geen brood meer kunnen eten en dat daardoor het leven van vegans hartstikke omslachtig is. Nou jongens en meisjes, ik kan je vertellen dat dat onzin is. Het klopt inderdaad dat in sommige broden dierlijke producten verwerkt zijn, maar in heel veel broden ook niet.
Dus vandaag een ode aan het brood. Het eeuwen oude brood waar we al duizenden jaren op leven. Ode aan het knapperige randje, de geur wanneer vers gebakken en crunchiness wanneer uit de toaster.

Na een tijdje klaar te zijn geweest met het brood, heb ik het weer geheel herontdekt. Langzaam kruipt de weggestopte professional sandwich maker in me weer naar boven. De professional sandwich maker die de meest rare combinaties op een boordje doet, d’r ogen sluit en de smaaksensaties tot d’r laat komen. Vervolgens d’r ogen weer opent, met een kritische blik de smaak evalueert, hier en daar eventueel wat aanpassingen doet om zo perfectie te bereiken. Wanneer perfectie bereikt is springt ze op uit der stoel en doet ze der “OH MY GAWD, LIFE IS SO GREAT” dansje.¬†En ik kan je vertellen, ik heb de afgelopen week aardig wat afgedanst. Holy moly, het hield niet op. ¬†Onderstaand vind u twee sandwich pretjes die ook u zullen laten dansen.

De HOU.OP.MET.ME. Sandwich
Foto's met ster2
Oh boy, dit is een hoogstandje. Een verdomd hoog hoogstandje. Hartig maar zoet, zacht maar crunchy en smaakvol maar niet te smaakvol. Deze sandwich liet me gekke dansjes doen waarvan ik niet eens wist dat ik ze kon. Wat hebben we nodig voor dit hoogstandje?

– Tempeh
– Appelstroop
– Sojasaus
– Knoflook
– Avocado
– Tomaat
– Sla
– Koriander (want ik doe op al m’n broodjes koriander)

Doe een eetlepel appelstroop, een eetlepel sojasaus en een fijngesneden knoflookteentje bij elkaar en mix het tot een marinade-sausje. Besmeur de plakjes tempeh geheel met dit sausie en bak ze in de koekenpan voor 5-7 minuten. Breng een goeie laag geprakte avocado op het geroosterde brood aan. Leg op de laag avocado de gebakken tempeh, daarop de tomaat en eindig met de sla en koriander. Pak de sandwich met twee handen breed vast, doop hem eventueel nog even in de curry en neem grote happen. Ohw, ik krijg zo’n honger door dit te schrijven hahah.

De IK.WIL.NOG.MEER. Sandwich

Foto's met ster3Ik heb onderhand veelste veel honger en kan niet meer goed denken. Een proper verhaaltje over dit broodje schrijven lukt niet. Wat ik je wel kan vertellen is dat ie facking lekker is en dat ik hem zo graag nu in m’n handen zou willen hebben. Maar helaas, dat is niet de realiteit. Wat is er te vinden op dit broodje?

– Gember
– Pindakaas
– Limoensap
– Mango
– Cayennepeper
– Sla
-Koriander
Rasp een 1 centimeter plakje gember, doe dit in een bakje met een lepel pindakaas en de sap van 1/4 van een limoen. Mix het tot een smooth prutje. Smeer het op beide sneedjes geroosterd brood. Leg de plakjes mango erop en bestrooi de mango met wat cayennepeper. Eindig met sla en veeul koriander. Eet het, SNEL

Naast deze fancy sandwiches kun je natuurlijk ook gewoon je broodje met pindakaas, jam, pure hagelslag, appelstroop, tapenade, hummus, avocado of banaan met kaneel eten <3333.

Wat zijn jullie favoriete sandwich pretjes?

  1 comment for “SANDWICH PRETJES

  1. november 7, 2015 at 09:12

    Dit klinkt echt fantastisch! Ik krijg er super veel honger van haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *