TENTAMENVOER

poes

Ik heb 2 weken lang zitten wegrotten op m’n kamer, ik heb een persoonlijke record niet-douchen gezet, haar borstelen doe ik al bijna nooit maar was vooral nu geheel over-rated en tandenpoetsen werd een zeldzame activiteit.
Ik was gedurende deze tijd sociaal ongemakkelijk in het bijzijn van anderen, had regelmatig goeie gesprekken met mezelf, heb enorm gelachen om m’n eigen grappen, heb een hele dag geprobeerd om te snelle rapliedjes mee te zingen, kwam erachter dat ik mezelf 12 keer kan opdrukken en ik at drie keer per dag havermout omdat ik geen tijd en geld had voor meer variatie in m’n leven.
M’n kamer werd een walmend hok met op de vloer een smal weggetje van m’n bureau naar m’n bed met aan beide zijden een tapijt van kleren, samenvattingen, geld en etensresten. Ja jongens, het was weer zover. Het was tentamenweek. En wàt voor tentamenweek! Man oh man. Ik leerde samenvattingen van 51 pagina’s en leerde voor vakken waarvan het  slagingspercentage 27% is. Super motiverend.

Met alle chaos en drukte snappen jullie natuurlijk dat het me deze week niet is gelukt om een flamboyant recept in elkaar te flansen. Maar aangezien ik de hele week pretty much op havermout heb geleefd, heb ik wel drie snelle, makkelijke manieren voor het maken van een kommetje heiligdom.

Foto's met ster1

Kommetje heiligdom #1: Pompoen in je havermout doen
– Drie eetlepels geprakte pompoen
– Havermout
– Water
– Speculaaskruiden
– 5 Dadels
– Sap van een halve limoen
Doe wat havermout/havervlokken in een pannetje met water. Laat dit 5 minuten koken en doe er de laatste 2 minuten drie eetlepels geprakte pompoen bij. Ontpit 5 dadels en roer deze samen met de limoensap door het, ondertussen, oranje prutje. Go crazy with the speculaaskruiden and top it off with some pecannuts. Deze variant smaakt het beste in bed onder drie dekens luisterend naar het verlepte natte herfst weer.

Kommetje heiligdom #2: Kots maar dan lekker
– Een mango
– Havervlokken
– Plakje gember van een halve centimeter
– Sap van een halve limoen

Deze maak je de avond van te voren. Doe de mango, havermout/havervlokken, de gember en de  limoen sap in een bakkie en zet de staafmixer erop en mix het tot het eruit ziet als kots. Zet de kots vervolgens in de koelkast. De volgende ochtend ren je naar de koelkast, pak je je bakkie kots en geniet je zwaaaar. Het is echt superfris! i like it a lot.

Kommetje heiligdom #3: Een roze kommetje heiligdom A.K.A driedubbele heiligheid A.K.A “life doesn’t get much better than this”

– Havermout
– Appel
– Bietensap
– Pindakaaaaaaaas

Doe wat havermout in de bord, giet er kokend water overheen en laat het even soaken. Intussen rasp je de appel en voeg je deze bij de havermout. Ffkes roeren, het halve glaasje bietensap eroverheen gooien, meer roeren en pindakaas erop mikken. JUM.

En nu is het de bedoeling dat wanneer je een hap neemt,  je een hapje van alles in een keer neemt. Ik kan er zoooo slecht tegen, wanneer mensen eerst het ene deel gaan eten en daarna pas het andere. SERIEUS waarom stop je het samen op een bord. Dit gaat vooral uit naar m’n vader die eerst z’n kale rijst op gaat eten en daarna het groenteprutje om vervolgens te zeggen, nah ik mis toch een stukje vlees. VRIEND, luister dan, als jij nou eerst ‘ns “de full experience” ondergaat en de rijst samen met het groenteprutje en het sausje naar binnen werkt, dan piep jij wel anders. Afijn, alles in een hap dus.

Zo, nu is het voorbij. De twee weken vol met samenvattingen, rekensommetjes en zelftoetsen zijn voorbij. Ik kan eindelijk weer m’n haren borstelen en iets anders eten dan havermout. Eindelijk weer wat aan m’n sociale vaardigheden doen en eindelijk weer samen met andere mensen om me eigen grappen lachen. Dit weekend ga ik alleen maar apathisch op de bank liggen en op een kreunende manier schreeuwen “aaah ik heb hongerrrrr”. Waarna m’n moeder komt aangerend met een dienblad vol lekkers. “Kijk ‘ns aan meisje, ga maar lekker smikkelen, je verdient het”. hahaha oh I wish…

 

Wat zijn jullie favorieten havermout-creaties? Tell me about it

 

  11 comments for “TENTAMENVOER

 1. Ann
  oktober 23, 2015 at 13:06

  Binnenkort het bakje kots maar proberen lol! En grappig geschreven weer (Y)

 2. oktober 23, 2015 at 17:00

  Wat schrijf je toch leuke blogposts 🙂

 3. oktober 23, 2015 at 18:20

  Hahahaa, heel leuk om te lezen Nina.
  Die lekkere worteltaart met havermout rozijnen bananen etc. is heel erg lekker.

 4. oktober 23, 2015 at 20:52

  Ahhh havermout! Mijn redder als ik in tijdsnood zit. De versie met bietensap lijkt me heel lekker, alhoewel ik t misschien heel vies vind. Ik heb echt een haat/liefde relatie met bieten. Mijn eigen favoriet is havermelk, banaan, cacao, rozijnen en dadels of de apoeltaart versie met appel, banaan, rozijn en kaneel. Yummmm!

  • oktober 24, 2015 at 10:39

   Havermout is a lifesaver, really. Oooh ja ik voel je helemaal met de haat-liefde relatie. Bietensap vind ik lekker maar gekookte bietjes vind ik echt niet te harde. Oeh ja de appeltaartversie stelt me nooit teleur. Nu krijg ik weer honger ^^

 5. chris
  oktober 23, 2015 at 21:01

  Heerlijke blogpost

  Trouwens, iedereen weet dat je het groenteprutje gewoon met de rijst moet meebakken. Zéker als je van die gesegregeerde eters in je omgeving hebt. Ook zou ik de naam van het tweede veranderen in “Kots dan maar lekker”. Ik las het zo de eerste drie keren en het is gewoon een betere naam.

  • oktober 24, 2015 at 10:40

   Thanks Chris! Ja goeie suggestie, gewoon alles door elkaar mikken. Hahahaha “Kots dan maar lekker”, goeie naam ja.

 6. oktober 27, 2015 at 15:46

  De pompoen variant klinkt echt goddelijk! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *