THE VEGAN CHALLENGE

 

Aaah! Ja hoor het is zover, de Vegan Challenge gaat weer van start. Rond de 1600 mensen gaan de uitdaging aan om 30 dagen lang, plantaardig te eten. Hoe leuk is dat?!
De organisatie van de Vegan Challenge probeert het jullie zo makkelijk mogelijk te maken om veganistisch te eten. Op de site veganchallenge.nl zijn daarom verschillende recepten, weekmenu’s en voorraadlijsten te vinden.

Tijdens deze maand kun je ook op deze site support voor de nieuwelingen onder ons verwachten. Naast de standaard informatie, die te vinden is onder het kopje “Why Vegan”, ga ik jullie overladen met tips voor beginners, mijn favoriete tosti recepten, budget-maaltijden, de voordelen van het veganistisch zijn en een hoop lekkere recepten.

Ter voorbereiding op de Vegan Challenge wil ik graag mijn “staples” met jullie delen. Wat is er altijd in mijn keukenkastje te vinden en waar puilt mijn koelkast mee uit?

Ontbijt
Ik ben verslaafd aan ontbijt. Schotel het me elk moment van de dag voor, en ik eet het met alle plezier op.  ’s Avonds als ik in bed lig, ben ik me alweer aan het verheugen op m’n bordje ontbijt van de volgende dag. Deze producten zijn te vinden in mijn keuken om een heerlijk, maar zeer simpel, ontbijt in elkaar te flansen.

 • Havervlokken
 • Fruit: Dit verschilt per seizoen en ligt aan de aanbiedingen die er die week zijn. Op dit moment zijn het bananen, appels, mango’s en blauwe bessen.
 • Walnoten
 • Pindakaas
 • Kaneel

Snacks
Als ik de hele dag op de uni ga studeren neem ik naast een lunch vaak nog wat stukken fruit mee. Wanneer ik snack is dat eigenlijk altijd wel fruit. Vaak zijn het bananen, appels, sinaasappels of wat dadels. Als ik onderweg ben vind ik het fijn om nog een pak rijst- of maïswafels bij me te hebben. Deze zijn licht en makkelijk mee te nemen, naar mijn mening ideaal voor onderweg.

Lunch en avondeten
Wat ik als lunch eet verschilt elke dag weer. Vaak zijn het de restjes van het avondeten van de vorige dag, of eet ik ontbijt voor de tweede keer op die dag of ik ga de de keuken in om een culinair hoogstandje te creëren (althans dat probeer ik). Mijn “Go to’s” voor de lunch verschillen dus niet echt met dat van het avond eten, vandaar dat ik deze samen pak.

 • Zilvervliesrijst12063929_891313280917912_1086716828_n
 • Pasta
 • Aardappels
 • Zoete aardappels
 • Linzen
 • Kikkererwten
 • Groene erwtjes
 • Wortels
 • Courgette
 • Broccoli
 • Tomaten
 • Sla/spinazie/boerenkool
 • Avocado
 • Ui en knoflook
 • Gember

Sausjes en kruiden
Dit zijn de producten die ik gebruik om de maaltijden nog een extra “touch” te geven en ze hemels te laten smaken.

 • Tamarinde pasta
 • Sweet chili saus
 • Soja saus
 • Tahini
 • Tomatenpuree
 • Kerrie kruiden
 • Cayenne peper
 • Italiaanse kruiden
 • Tijm
 • Komijn
 • Koriander
 • Paprika poeder
 • Kaneel
 • Verse basilicum
 • Limoen en citroen
 • Zout en peper

Zoals je ziet is er niets fancy aan mijn voedselvoorraad, het zijn allemaal basic producten. Geen gekke superfood poeders of bakken kokosolie, gewoon granen, groente, fruit, noten en kruiden. In eerste instantie lijkt dit misschien een saaie lijst, maar met deze saaie producten kunnen er heerlijke gerechten gekookt worden. Gerechten die ik veel maak zijn pasta met een rode saus op basis van linzen en tomaten, aardappeltjes en worteltjes uit de oven met guacamole, kikkererwtensalades, rijst met gewokte groenten, sushi en Indiase curry’s.

Ik hoop dat deze lijst jou een handje kan helpen als je de volgende keer in de supermarkt staat. Wanneer je de meeste tijd op de groente- en fruitafdeling spendeert, je mandje een regenboog is van kleuren en de kassa juffrouw je complimenteert over je voedingskeuzes, weet je zeker dat je op de goede weg zit!
Ik wens iedereen die deze challenge aangaat veel succes! Hou het eenvoudig en heb vooral veel plezier, want jongens het is zoooooooo leuk en lekker!!!
Wanneer je ergens tegen aan loopt, het even niet meer weet of brandende vragen hebt twijfel niet om me te mailen via info@theveganstudent.com . Ik schiet je met alle liefde te hulp!

 

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/14469647/?claim=djpnza4tr4r”>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

 

  2 comments for “THE VEGAN CHALLENGE

 1. Marjolein
  september 26, 2015 at 17:43

  Oktober is voor mij ook vegan-maand, er zal niet veel veranderen in mijn dagelijkse ‘dieet’. Maar ik ben benieuwd wat een maand bewust bezig zijn mij zal brengen. Ik heb me geabonneerd op jouw blog, om de tips voor beginners te lezen ^^

  • Nina Leus
   september 28, 2015 at 09:40

   Hey Marjolein!
   Wat leuk om te horen! Zo te horen ben je al goed op weg als je niet veel hoeft te veranderen aan je dagelijkse ‘dieet’. Hopelijk geven mijn posts je wat inspiratie om lekker te kokkerellen in de keuken. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *