Wat vroeger kon, kan nu ook.

Ik het herinner het nog als de dag van gister dat ik samen met m’n beste vriendinnetje rond 16.00 uur op de fiets stapte naar de Plus Markt om daar de boodschappen te doen voor ons avondmaal. Haar ouders waren niet thuis dus we konden helemaal zelf bepalen wat er op ons bord kwam te liggen en hoe we de avond zouden spenderen. Dit was voor ons puberale brein echt genieten. Het woord vegan of vegetarisch kwam toen nog niet in mijn woordenboek voor. Het was dan ook óf pasta met roomkaas, spinazie, spekjes en walnoten óf een broodje hamburger met alles er op en eraan. Vaak werd het dat laatste en was het de kunst om zoveel mogelijk tussen één broodje te proppen. Wat ook kon, als de ouders van huis waren, was een bak Ben & Jerry’s ijs kopen voor vijf euro en die dan samen giechelend opeten tijdens een veel te spannende film. Vervolgens zouden we nog een beetje rond rennen en rollen door de woonkamer, kijken of we nog lekkere zoutjes vonden in een van de keukenkastjes en het eindigde met de slappe lach in bed en niet kunnen slapen.

Ja, we waren echt gekke meiden. Naja, nog steeds wel eigenlijk. En zulke avonden zou ik, ondanks mijn niet-meer puberale brein, nog altijd genieten vinden. Vooral het rond rollen in de woonkamer doe ik nog graag over. Het enige probleem bij het repliceren van een avond als deze is dat ik niet mee kan smikkelen uit de bak Ben & Jerry’s ijs voor 5 euro. De broodjes hamburgers kunnen namelijk tegenwoordig gewoon vegan, zelfs met alles erop en eraan. Ook de zoutjes zijn niet het probleem, genoeg vegan keuze op de markt. Alleen die bak Ben & Jerry’s ijs…

1

WAS het probleem. Ja inderdaad, je leest het goed: WAS.

Vanaf vandaag, 30 Januari, kan je met je 6 euries naar (sommige) Albert Heijns rennen om of wel de smaak “Chunky Monkey” of wel de smaak “Chocolate Fudge Brownie” in je blauwe mandje te leggen. Naja allebei kan ook maar dan heb je wel 12 euro nodig. Het ijs is in plaats van koeienmelk gemaakt met amandelmelk. En de ‘Chunky Monkey” is naast vegan ook glutenvrij zodat je ook samen met je glutenvrije vrienden giechelend een bak kan weg smikkelen.

2

Aangezien ik in Parijs zit heb ik vorige week twee afgevaardigden gestuurd naar het Ben & Jerry’s bloggers-event om een deskundige mening te kunnen geven over het ijs. Die klonk als volgt: “Lekker, heel erg lekker”. Dat het hier om vegan ijs gaat is vrijwel niet te proeven. Zoals we gewend zijn van Ben en Jerry’s zitten er in beide smaken lekkere grote chunks. In de Chunky Monkey vind je stukken chocola en walnoten en in de Chocolate Fudge Brownie kun je graven voor grote stukken vegan brownie. Als ik maar 5 euro heb en ik zou moeten kiezen voor één van de twee, wordt het de Chunky Monkey, die is net iets meer creamy dan de Chocolate Fudge Brownie.”

4

Aangezien Frankrijk niet zo vooruitstrevend is als Nederland (Nederland is top) en achter loopt op meerdere vlakken (bont jassen dragen is doodnormaal) moet ik hier nog even wachten op de bakken vegan ijs. Wanneer ik weer eens thuis ben is het eerste wat ik doe een puberale avond plannen met m’n vriendinnetjes. Die avond zal bestaan uit vegan burgers met alles erop en eraan, vegan zoutjes, vegan wijn en vegan Ben & Jerry’s! Oh en het rond rollen in de woonkamer, dat ook zeker!

3

  3 comments for “Wat vroeger kon, kan nu ook.

 1. saskia
  januari 30, 2018 at 11:02

  Fijne en positieve berichtgeving Nina!
  Lekker tips voor de ijsjes business.

 2. Jan
  januari 30, 2018 at 14:53

  Prachtig verhaal Nina!

 3. Ellen
  januari 30, 2018 at 17:06

  Ik zie het helemaal voor me.
  Hoe het eraan toeging en wat in het verschiet ligt.
  Veel (smikkel)plezier alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *