KERSTIG SALADETJE

6

Wat heb je nodig?
– Boerenkool
– Komkommer
– Snoeptomaatjes
– Zoete punt paprika
– Avocado
– Appel
– Granaatappel-pitjes
– Verse peterselie
– 1 blik kikkererwten van 400 gram
– 1 eetlepel Jamacian Jerk kruidenmengsel (Blauwe zakje van Verstegen)
– 1 theelepel kaneel

img_4301-001

Ik kan je niet vertellen hoeveel je precies van alle groentes nodig hebt. Dit is ook afhankelijk van je eigen voorkeuren.
Voor de kikkererwten kan ik je de verhoudingen wel vertellen.
Spoel de kikkererwten af en gooi deze in een bakje. Voeg er een grote eetlepel van het kruidenmengsel aan toe en nog een theelepel kaneel. Mix het goed door elkaar zodat het kruidenmengsel goed over de kikkererwten is verdeeld. Leg de kikkererwten nu op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Bak de kikkererwten voor ongeveer 15-20 minuten in de oven op 200 graden. Je kunt ze halverwege nog even door elkaar husselen.

Ondertussen dat de kikkererwten in de oven zitten kun je de andere ingrediënten gaan snijden. Snijd de komkommer in kleine blokjes, de snoeptomaatjes in vieren, de zoete puntpaprika in reepjes, de avocado en appel in stukjes, sla de granaatappel-pitjes uit de granaatappel en hak de peterselie fijn. Mix alle ingrediënten door elkaar en kijk zelf hoe jij het het lekkerst vindt. Misschien iets meer boerenkool, iets meer appel, iets minder avocado (said no on ever) of iets minder peterselie. Het kan allemaal.
Als de kikkererwten klaar zijn, laat deze dan nog even afkoelen voordat je ze bij de salade gooit.

Als dressing gebruikte ik een mix van tahin verdunt met water, mosterd, maple siroop en wat citroen sap. De verhoudingen zijn ongeveer als hieronder beschreven, maar ook dit kun je aanpassen naar eigen voorkeur.
– 1/2 kopje tahin
– 3/4 kop water
– sap van een gehele citroen
– 1 eetlepel maple siroop of andere zoetstof
– 1-2 Eetlepel mosterd (ligt eraan hoeveel je van mosterd houdt)
– Peper

Voeg het water in kleine beetjes toe aan de tahin terwijl je goed roert. Eerst wordt de tahin dikker van structuur maar daarna weer romiger en vloeibaarder. Voeg daarna de andere ingrediënten toe en mix het geheel goed door elkaar.

Geniet ervan! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *