EEN UPDATE MET TAART

Nina, Nina, Nina, waar was je nou? Opeens was je foetsie?

Klopt, ik was foetsie. Niet omdat ik het bloggen niks meer aan vond of niet meer excited werd van m’n borden vegan eten. Nee zeker niet. Integendeel, de borden eten werden het hoogtepunt van de dag aangezien ik de rest van de dag wetenschappelijke literatuur zat door te spitten. Het scriptieleven was namelijk begonnen en ik ging er vrij hardcore voor. M’n dagen waren letterlijk slapen, eten en scriptie. Sociale interactie was er vrij weinig aangezien iedereen al op vakantie was naar een exotisch oord. Gelukkig was daar de dame van bibliotheek en de man van de beveiliging waarmee ik de dagelijkse zaken, zoals het weer, kon bespreken.

Na weken ploeteren was de scriptie succesvol ten einde gekomen en de zomervakantie ook. Toen iedereen weer begon met het nieuwe collegejaar ging ik met een lief huisgenootje, een fiets, een tent en een gaspitje op vakantie. We hebben 7 weken gefietst tussen uitgestrekte weilanden, door bossen, over hoge bergen en langs de Spaanse kust om uiteindelijk in Barcelona aan te komen. Ja klopt, ik ben serieus van Amsterdam naar Barcelona gefietst wat ik nog steeds te gruwelijk vind om te geloven. Het was de beste trip ooit en ik zou het zo weer over doen. Het liefst ook weer naar Barcelona want het is echt een genot om in die stad te zijn.

fietsvakantie-deel-3

 

Nu ben ik weer terug van van weggeweest en dus ook weer terug op het wereld wijde web. Ik was overigens wel nog steeds te vinden op Instagram waar ik liet zien wat voor campingmaaltijden we naar binnen stouwden om 800 meter hoge bergen op te fietsen. Om te vieren dat ik nu ook hier weer ben heb ik taart. Geen healthy, raw, sugarfree, detox taart maar gewoon een veganistische taart die zelfs door je ooms en tantes zal worden goedgekeurd.
De ‘making of’ van de taart is te zien in deze video, wellicht handig om te kijken om zo een beeld te krijgen bij de onderstaande bereidingswijze.

1

Wat heb je nodig

Bodem:
– 120 gram volkorenmeel
– 120 gram maizena
– 60 gram suiker
– 12 gram bakpoeder
– rasp van een hele citroen
– 1 theelepel kurkuma
– 200 ml plantaardige melk

Witte crème:
– 500 gram soja yoghurt
– 400 gram cashewnoten
– sap van 1 citroen
– 50 gram suiker

Granola
– 150 gram muesli
– 50 gram noten naar keuze
– 2 theelepel kaneel
– 1 eetlepel stroop/siroop naar keuze (appelstroop, dadelstroop, agave siroop, maple syrup, suikerstroop)

Fruit
– 200 gram ontdooide frambozen
– 150 gram gemixte rode vruchten

fotos-met-ster4-001

We beginnen met het maken van de bodem. Mix alle droge ingrediënten in een beslagkom. Voeg de plantaardige melk erbij en mix het tot een glad beslag. Doe het beslag in een ingevette taartvorm, zet deze in de oven en laat voor 15 minuten bakken op 180 graden. Doe ondertussen de sojayoghurt, cashewnoten, het sap van de citroen en de suiker in een blender. Blend het totdat het een glad geheel is. Doe de crème in een kom en zet deze voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Wanneer de bodem klaar is, haal deze uit de oven en laat afkoelen.
Mix ondertussen in een beslagkom de muesli, noten, kaneel en stroop. Wanneer je appelstroop gebruikt is het handig om deze eerst even te verwarmen zodat hij vloeibaar wordt. Verdeel de muesli-mix over een bakplaat en bak deze in de oven voor 10 minuten op 160 graden. Laat deze daarna afkoelen.
Wanneer de bodem is afgekoeld, snij deze dan horizontaal doormidden zodat je twee lagen hebt. Als ook je crème voldoende is afgekoeld, kun je beginnen met het opbouwen van de taart.
Besmeer de gesneden kant van beide lagen met geprakte ontdooide frambozen. Tussen de twee lagen komt een laag crème en op de bovenste laag ook. Dus het eindresultaat is als volgt: Bodem, frambozen, witte crème, frambozen, bodem, witte crème (zie video voor meer duidelijkheid).
De taart is nu opgebouwd en heeft tijd nodig om op te stijven in de koelkast. Ik adviseer om hiervoor een nachtje uit te trekken. De volgende dag hoef je de taart alleen nog maar af te toppen met de granola en de gemixte rode vruchten.

En dan genieten. Dit is serieus een van m’n betere creaties als het niet de beste is.

  10 comments for “EEN UPDATE MET TAART

 1. Josette
  november 15, 2016 at 17:47

  Hallo, Jouw taart ziet er geweldig uit en ik zou ze daarom heel graag uit proberen.
  Moet de bodem werkelijk maar 15 minuten gebakken worden?
  Als je al naar de taart kijkt krijg je het water in de mond.
  Ik hoor het graag.

  • november 16, 2016 at 10:42

   Wat leuk dat je de taart wilt proberen Josette! Ja de bodem moet 15-20 minuten in de oven. Je kunt na 15 minuten al even in de bodem prikken met een vork en kijken of de vork er schoon uitkomt. Hopelijk gaat de taart smaken 😀

 2. december 19, 2016 at 17:41

  Die taart ziet er overheerlijk uit ! Bedankt om het te delen !

 3. Eline
  december 30, 2016 at 08:12

  Moet je de cashewnoten eerst laten weken in water? Ik wil deze namelijk maken deze avond. Alvast bedankt!

  • december 31, 2016 at 11:26

   Hoi Eline! oooh sorry net te laat zie ik! Maar je kan ze laten weken maar het hoeft niet per se. Ligt een beetje aan de blender of keukenmachine die je hebt. Als je ze geweekt hebt worden ze wat makkelijker glad. Maar ik heb het ook al een paar keer gemaakt zonder ze te weken. Ik hoop dat het alsnog gelukt is! 😀
   Liefs

 4. Diewertje
  april 2, 2017 at 15:09

  Echt super chill dit recept! Heb de taart gisteren gemaakt en net geproefd. Hij smaakt heerlijk en ziet er fantastisch uit. Thanks a lot!

  xx Diewertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *