VEGAN HOTSPOT: THE GREEN KITCHEN

Van Wageningen verwacht je dat er wel een aantal vegetarische restaurants zijn, toch? Dat duurzame imago wat hier rond hangt doet vermoeden dat er gemiddeld meer vegetariërs en veganisten rondlopen dan in een ander dorp. Maar nee, nergens te bekennen die veggie restaurantjes. Niks geen fully veggie, laat staan fully vegan. De veggies moesten het doen met de beperkte vegetarische opties op de menukaart. En de vegans moesten het doen met de vegetarische opties maar dan uitgekleed tot het net niets meer was. Inderdaad “moesten”, want deze ondeugd is eindelijk verleden tijd. Wageningen heeft er een nieuwe vegetarische troef bij: “The Green Kitchen”.

Foto's met ster3
Afgelopen week had ik in plaats van broodjes pindakaas met banaan en kaneel, een wat meer culinaire lunch. De dag ervoor waren m’n vriendinnetje en ik al langs het gezellige tentje gelopen om te bekijken wat we de volgende dag zouden nemen. Zo konden we er nog een nachtje over slapen en er zeker van zijn dat we geen overhaaste beslissingen zouden nemen wanneer we die menukaart eenmaal in onze hand hebben. Jullie kennen het vast wel, die keuzedruk die er uiteindelijk toe leidt dat je het verkeerde kiest en dat diegene naast je dan wel het lekkere heeft (wat vrijwel altijd je moeder is). Dit moest ik zien te voorkomen, dus vandaar deze voorbereiding.
Toen we de menukaart lazen werden we overweldigd door excitement. Dit klinkt ongeveer als twee hoge pieptonen met hier en daar enkele verstaanbare woorden als “OMG, KIMCHI, BACON TEMPEH EN HUMMUS”.

8Met het gevoel dat er eigenlijk geen foute keuze gemaakt kon worden, bestelden we de volgende dag de Green Kitchen (maar dan een vegan versie) en de Hummus Sandwich. De Green Kitchen (vegan versie) is een salade bowl met quinoa, bulgur, sla, tempeh bacon (!), kimchi (!!!!), avocado, hummus, tapenade, radijsjes, tomaat, spicy cashewnoten en een dile- & citroen dressing. Een bowl vol met de goeie dingen van het leven dus.  Op de Hummus Sandwich zit hummus, avocado, tomaat, tuinkers en sesamzaadjes. Wat eigenlijk altijd wel een goed idee is.  Het was zowaar een feestje op tafel. Na de nodige instagram-waardige shots kon het festijn beginnen.

55En ja wat zal ik zeggen, het was lekker. Errug lekker. Ik heb EINDELIJK voor het eerst Kimchi geproefd en ik was blij verrast. Naja niet echt verrast aangezien Koreaans eten me nog nooit teleurgesteld heeft. Deze week zal in onze gangkast ook een pot Kimchi aan het fermenteren zijn. Een ander hoogtepuntje vond ik de tempeh bacon. De rokerige smaak gaf een special effect aan de altijd al goed smakende tempeh. Conclusie van het verhaal: We hebben gesmuld en we komen vaker smullen.Foto's met ster2

Mocht je je in het toch wel mooie Wageningen bevinden en trek hebben in alle goeie dingen van het leven, here you will find it. Tot nu toe kun je er terecht voor ontbijt en lunch, en elke eerste woensdag van de maand kun je een plekje reserveren aan de aanschuiftafel voor een avondmaal. Voor meer info kun je terecht op www.thegreenkitchen.nl

  5 comments for “VEGAN HOTSPOT: THE GREEN KITCHEN

 1. mei 31, 2016 at 22:39

  Dit klinkt fantastisch! Ik heb nog nooit de noodzaak gevoeld om naar Wageningen te gaan, maar daar is nu verandering in gekomen.

  • juni 11, 2016 at 13:53

   hahah, ik denk dat vele die noodzaak nog niet hebben gevoeld. Let me know wanneer als de dag daar is en je je in Wageningen bevind 😀

 2. Else
  juli 26, 2016 at 12:14

  Oeh! Ik ga volgend jaar in Wageningen studeren en kijk hier nu al naar uit!

 3. augustus 4, 2016 at 12:44

  Oh dat ziet er allemaal heerlijk uit! Binnenkort maar eens uitproberen! In Haarlem heb je ook een hele vegan-proof hotspot! By Lima, hier lees je mijn review erover: https://lisaintheskyblog.wordpress.com/2016/08/04/hotspot-by-lima/
  Sinds maandag ben ik begonnen met steeds meer vegan te eten 🙂 Ik ben heel benieuwd naar jou recepten en ga je zeker volgen. Op mijn blog kan je ook al een paar recepten vinden! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *